Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Indija postavlja temelje za Državnu misiju za energiju vjetra E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 02 Kolovoz 2014 08:30

Indija je sa svojom Državnom misijom za solar u četiri do pet godina uspješno potaknula izgradnju 2.500 MW solarnih elektrana uz još nekoliko stotina megavata trenutačno u izgradnji. Sada je krenula u postavljanje iste takve misije za energiju vjetra.

Energija vjetra u Indiji trenutačno čini 67% instalacija svih obnovljivih izvora energije. Državna misija za energiju vjetra bi dodatno povećala taj cilj. U zadnjih par godina je Indijska vlada ukinula dva kritična poticaja čijim je nestankom godišnja instalacija vjetroelektrana dramatično pala.

Jedan od tih poticaja koji je povezan sa proizvodnjom iz vjetroelektrana je vraćen prošle godine dok je drugi povezan s porezom bio nedostupan do prije par mjeseci kada ga je vlada Indije ponovno uvela. Oba poticaja su vraćena kao prethodnica Državne misije za energiju vjetra.

Cilj njihove misije je iskoristiti ogromne resurse vjetra u Indiji i to posebno u područjima koja tradicionalnno nisu bila identificirana kao lokacije za vjetroelektrane. Na tim lokacijama bi se omogućila bolja tarifa s obzirom na ipak slabije resurse vjetra.

Indija trenutačno ima 21.000 MW vjetroelektrana, a sa ovom Državnom misijom bi se moglo dogoditi da ta brojka dođe na čak 46.000 MW do 2020. godine. Osim financijskih poticaja Indija bi trebala uvesti i obvezu sa strane elektroprivreda kojom bi ih se obvezalo na otkup električne energije iz obnovljivih izvora energije. To je još jedna ključna stvar ukoliko se želi postići veći udio vjetroelektrana u toj državi.

 

Izvor: http://cleantechnica.com

Tags:     indija      energija vjegra      državna misija      vjetroelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?