Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Višak komponenti još uvijek utječe na proizvođače vjetroagregata E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 14 Kolovoz 2014 23:15

Višak pojedinih komponenti vjetroagregata na tržištu bi još uvijek trebao predstavljati problem unatoč sve manjem višku tokom prošle godine.

Makeov godišnji izvještaj o isporukama komponenti za vjetroagregate tvrdi da je proizvodnja mjenjačkih kutija za vjetroagregate 90% veća od potražnje, dok je proizvodnja kabina 80% veća, odnosno 50% veća za lopatice.

Brojke su takve unatoč smanjivanju rupe tokom zadnjih 12 mjeseci zbog zatvaranja postrojenja i izlazaka sa tržišta. Višak proizvodnje pojedinih komponenti utječe na cijene, te se smatra da bi buduća konsolidacija tržišta trebala pomoći u borbi protiv toga.

S pozitivne strane, ponovni fokus na više marže u održavanju i upravljanju i prodaja manje bitnih dijelova poslovanja je omogućio pojedinim proizvođačima da postanu profitabilni. Profitne marže su bile najveće za velike Kineske proizvođače koje su dostigle dvoznamenkaste brojke naspram jednoznamenkastih marži kod Europskih proizvođača.

Kinezi imaju veću maržu unatoč tome što su njihovi vjetroagregati puno jeftiniji od Europskih, pri čemu recimo Ming Yangovi vjetroagregati koštaju 397.692 eura po megavatu, dok Vestasovi koštaju čak 967.462 eura po megavatu, tvrdi Make Consulting.

Izvor: www.windpowermonthly.com

Tags:     komponente      vjetroagregati      višak
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?