Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Gamesine nagrade za inovativne patente na području vjetroagregata E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 19 Studeni 2010 01:06

Gamesa je održala inauguraciju za patente i izumitelje u 2010. godini, a čak dva patenta za vjetroagregate dolaze upravo iz Gamese.

U periodu od 2004. do 2008. godine nagradu je osvojio patent umetnutih lopatica za segmentirane lopatice vjetroagregata, što je omogućilo Gamesi razvijanje njihovog zaštitnog znaka, Innonblade za G10X-4.5 MW sustava vjetroagregata. U Gamesi su izjavili kako je ovaj razvoj omogućio kompaniji proizvodnju lopatica dužine 62,5 metara za vjetroagregat kapaciteta 4,5 MW koji je logistički ograničen na 2 MW.

Ovaj patetnt dobio je nagradu zbog značajne tehnološke prednosti koju predstavlja omogučavajući proizvodnju segmentiranih lopatica vjetroagregata, te rukovanje lopaticama velikog raspona. Izumitelji ovog patenta su Ion Arocena, Sandra Arroz i Eneko Sanz.

Pobjednički patent u 2009. godini nosi naziv Metode praćenja vjetroagregata za poboljšanje izlazne snage, nadoknađivanje energetskih gubitaka. Ova strategija praćenja može poboljšati godišnji energetski gubitak za 0,85 %. Izumitelji su Juan Carlos García, José Maria López, Ignacio Romero, Mario Jiménez i Ángel Martín.


izvor: www.gamesacorp.com

José Antonio Malumbres, direktor odijela tehnologije, izjavio je da je proces stvaranja izuma zapravo rezultat skupa pet vrijednosti: mogućnost približavanja idealu održivosti; prednost u proizvodnji i razvoju; upravljanje tržištem sa poštovanjem i transparentnošću kroz patente koji štite naše izume; zajednički rad; biti na čelu industrije sa novom tehnologijom.

Tokom slijedećih nekoliko mjeseci Gamesa će otvoriti pet tehnoloških centara koji će se nalaziti u: Sjedinjenim Američkim Državama (Virginia), Velikoj Britaniji, Indiji (Chennai), Singapuru i Brazilu. Objekti u Virginiji i Velikoj Britaniji sudjelovati će u razvoju tehnologije vjetroagregata na moru, segmentu tržišta u kojem ova kompanija cilja postati jedna od vodećih kompanija u slijedećh nekoliko godina.

 

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     Gamesa      patenti      inovacije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?