Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

US wind osvojio aukciju za priobalne vjetroelektrane u Marylandu, SAD-u E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 20 Kolovoz 2014 17:26

Renexiaina tvrtka-kćer US Wind je ponudila rekordnih 8,7 milijuna dolara na aukciji za prostor na kojem bi se moglo izgraditi do 1,45 GW priobalnih vjetroelektrana.

Aukcija koja je održana prema planu kako smo i najavili je trajala 19 rundi, a US Wind je uspješno dobio aukciju za obje zone, 670 MW sjevernu i 760 MW južnu.

Renexia je dio Talijanskog konglomerata Toto Group koji se bavi građenjem, inženjeringom, obnovljivim izvorima energije i drugim aktivnostima. Renexia je preko US Winda već sudjelovala u različitim tenderima u SAD-u, te se kvalificirala za razvoj priobalnih i kopnenih vjetroelektrana.

Područje za priobalne vjetroelektrane u Marylandu bi moglo podržati 850 do 1.450 MW priobalnih vjetroelektrana ukoliko u potpunosti bude razvijeno. Južna zona je veća, ali je ujedno i dublja što bi otežalo izgradnju temelja.

BOEM (Agencija za menadžment oceanskom energijom) je najavila još dvije aukcije u Massachusettsu i New Jerseyu kasnije ove godine.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     aukcija      us wind      maryland      sad      priobalne vjetroelektrane      toto group      italija      renexia
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?