Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Mainstream gradi prvu veliku vjetroelektranu u Gani E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 16 Rujan 2014 11:58

Tvrtka Mainstream Renewable Energy će u Gani graditi projekt ukupne snage 225 MW, a koji bi trebao koštati oko 525 milijuna dolara.

Mainstream je projekt preuzeo od Švicarskog developera vjetroelektrana NEK Umwelttechnik, a sam projekt vjetroelektrane Ayitepa se nalazi nekih 40 kilometara od Accre na istočnoj obali Gane. Financiranje projekta bi se trebalo zaključiti iduće godine, a proizvodnja bi trebala krenuti već 2016. godine.

Prema ugovoru će Mainstream i NEK zajednički razvijati vjetroelektranu do faze financiranja. Mainstream će biti odgovoran za gradnju kao i za održavanje i upravljanje vjetroelektranom tokom njenog radnog vijeka. Projekt je sada u završnoj fazi razvoja, a većinu glavnih dozvola već ima.

Kada uđe u puni pogon Ayitepa bi trebala proizvoditi otprilike 10% Ganine trenutačne proizvodnje električne energije pošto je ondje trenutačna instalirana snaga nekih 2.000 MW. Vlada Gane na području vjetroelektrane ima više od dvije godine bankabilnih mjerenja te su rezultati u toj regiji (jugoistok zemlje) vrlo ohrabrujući.

 

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     mainstream      vjetroelektrana      gana      nek      švicarska      ayitepa
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?