Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas isporučuje 200 MW u Texas, SAD i 76 MW u Poljsku E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 10 Studeni 2014 11:24

Vestas je tokom prošlog tjedna objavio da je tvrtka First Wind naručila 100 V100-2.0 MW vjetroagregata za projekt South Plains u Texasu, SAD-u te da je PGE Energia Odnawiana S.A. naručila 38 V100-2.0 MW vjetroagregata za projekt zachodniopomorskie voivodeship u Poljskoj.

Ugovor sa First Windom uključuje isporuku i puštanje u pogon te servisni AOM5000 ugovor tokom 10 godina. Ovaj ugovor je dodatak na glavni ugovor o isporuci sa First Windom kojim je definirana isporuka 718 MW vjetroagregata, a koji je potpisan u prosincu prošle godine. Inače ovo je peta narudžba First Winda za Vestasove vjetroagregate, a projekt bi trebao biti dovršen i u pogonu do kraja 2015. godine.

U Poljskoj je naziv projekta RESKO II, a isporuka se očekuje u trećem kvartalu iduće godine sa puštanjem u pogonu u četvrtom kvartalu. Ugovor uključuje isporuku, instalaciju, puštanje u pogon, te dvogodišnji AOM4000 servisni ugovor. Ovime je Vestas dobio narudžbi za ukupno 540 vjetroagregata čija je ukupna snaga veća od 1.100 MW.

 

Izvor: www.vestas.com

Tags:     vestas      sad      poljska      vjetroagregati      first wind
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?