Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

GWEC predviđa udvostručenje instalirane snage vjetroelektrana u Indiji u idućih pet godina E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 10 Studeni 2014 11:25

Prema zadnjim procjenama Svjetskog vijeća za energiju vjetra (GWEC) efektivnom implementacijom postojećih poticaja bi se u idućih pet godina mogla udvostručiti instalirana snaga vjetroagregata u Indiji.

Ponovno uvođenje ključnog poreznog poticaja u financijski poticaj povezan sa proizvodnjom iz vjetroelektrana će pomoći Indiji da dostigne skoro 50 GW instalirane snage vjetroelektrana do kraja ovog desetljeća. Do kraja iduće godine bi u Indiji trebalo biti 25 GW vjetroelektrana.

Trenutačno u Indiji ima 21,6 GW vjetroelektrana, a u doba najvećeg rasta se godišnje instaliralo 2,5 do 3 GW vjetroelektrana, s time da GWEC sada predviđa rast godišnjih instalacija na 5 GW. Vlada Indije ima i optmističnije ciljeve od čak 10 GW godišnje tokom idućih pet godina. To se kani postići poticanjem developera da razvijaju projekte u regijama sa manjim potencijalom vjetra, te razvijanjem priobalnog sektora vjetroelektrana. Instrument koji bi trebao potaknuti takav razvoj je Državna misija za energiju vjetra. Indija bi ovim tempom mogla imati instaliranih do 83 GW vjetroelektrana do 2030. godine, a  ukoliko se implementiraju ambiciozniji ciljevi moglo bi se nadmašiti i 150 GW u istom razdoblju.

 

Izvor: http://cleantechnica.com

Tags:     indija      vjetroelektrane      instalirana snaga      vjetroagregati
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?