Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Velika Britanija odobrila 750 MW projekt priobalne vjetroelektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 10 Studeni 2014 13:26

Velika Britanija je odobrila izgradnju jedne od najvećih priobalnih vjetroelektrana sa ciljem da se dostigne 15% električne energije iz OIE do 2020. godine.

Ovo odobrenje omogućuje developeru Dong Energyju da instalira do 750 MW vjetroagregata za projekt u Irskom moru, sjeverozapadno od Cumbrie. Sam projekt se zove Walney Extension, a očekuje se da će danski Dong za projekt izgraditi oko 660 MW vjetroagregata koji bi mogli pokriti potrebu za električnom energijom 500.000 kućanstava. U neposrednoj blizini se već nalaze vjetroelektrane Walney 1 i 2 čija je ukupna snaga 367 MW.

Uskoro se očekuje Dongova konačna odluka o investiciji u projekt, a ukoliko se krene u daljnji razvoj očekuje se da će Dong koristiti 6 do 8 MW vjetroagregate. Sam Dong ima vlasništvo nad 50,1% projekta, SSE Plc ima 25,1% dok ostatak imaju zajednički Danski umirovljenički fond PGGm i Ampere Equity Fund.

Dong je najjači svjetski developer za vjetroelektrane, a nedavno mu je odobren i projekt Burbo Bank snage 250 MW, koji bi bio nadogradnja za već postojeći dio projekta snage 90 MW.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     velika britanija      dong energy      električna energija      priobalna vjetroelektrana      wallney
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?