Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Brazil odobrio ugovor o otkupu za 926 MW vjetroelektrana na aukciji E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 01 Prosinac 2014 11:53

Brazil je ugovorio skoro 926 MW novih vjetroelektrana u zadnjoj državnoj federalnoj aukciji za električnu energiju.

Ukupno je 36 vjetroelektrana bilo uspješno u aukciji za cijenu električne energije iz 28. studenog ove godine pri čemu je cijena bila otprilike 53 dolara po MWh.

Svi projekti nalaze se na sjeveroistoku Brazila pri čemu je skoro polovica u saveznoj državi Bahia. Brazilski developer Renova Energia je objavio da je pet njihovih vjetroelektrana ukupne snage 108 MW dobilo ugovor, a vjetroelektrane se nalaze u regiji Umburanas, 450 km od Salvadora.

Na aukciji koja je bila ponuđena za miks tehnologija vjetroelektrane su konkurirale sa malim hidroelektranama, termoelektranama na plin i ugljen i biomasu. Prosječna cijena je bila 76 dolara po MWh. Najveći volumen ugovora je otišao za četiri kombinirane termoelektrane na plin sa ukupnom snagom od 3.059 MW.

Sva proizvodna postrojenja bi trebala ući u pogon 2019. godine, te će dobiti ugovor o otkupu električne energije kroz 20 godina.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     brazil      vjetroelektrane      federalna aukcija      električna energija      male hidroelektrane      biomasa
 
Komentari (1)
KAKO NAMJERAVATI KREDIT
1Četvrtak, 29 Kolovoz 2019 15:29
Maria Guadalupe
Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)
Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144
za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?