Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Francuska planira razvoj plutajuće vjetroelektrane vrijedne 150 milijuna eura iduće godine E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 05 Prosinac 2014 09:45

Francuska vlada je najavila da će u lipnju iduće godine objaviti poziv za iskazivanje interesa za izgradnju pilot projekta plutajuće vjetroelektrane.

Kako bi se potaknuo razvoj ove nadolazeće tehnologije biti će dostupno financiranje u iznosu od čak 150 milijuna eura za sektor koji Francuska vlada smatra prioritentnim. Francuska u ovom trenutku tek stvara industrijsku bazu za proizvodnju vjetroagregata sa fiksnim temeljima, te je stoga za plutajuću tehnologiju odlučila biti predvodnik.

To je djelomično rezultat želje za otvaranjem radnih mjesta, a djelomično zbog praktičnih razloga pošto se na mnogim dijelovima Francuske obale brzo povećava dubina mora, te su plutajući vjetroagregati jedino rješenje.

Francuski projektanti rade na plutajućim vjetroelektranama veći broj godina, a prototipovi četiri tvrtke se očekuju u pogonu idućih godina. Prvi među njima je Ideol sa svojom platformom Floatgen koja bi trebala imati 2 MW Gamesin vjetroagregat i koja očekuje demonstracijski prototoip iduće ljeto. Nenuphar i EDF Energies Nouvelles bi svoj prototip Vertiwind vertikalnog vjetroagregata snage 2 MW trebali pripremiti do 2017. godine, a DCNS i Alstom svoj 6 MW vjetroagregat planiraju isto te godine, dok Eolfi planira Spinfloat prototip snage 5 MW početkom 2019. godine.

Izvor: www.windpoweroffshore.com

Tags:     francuska      plutajuće vjetroelektrane      poziv za iskazivanje interesa      vjetroagregat      fiksni temelji      prototip
 
Komentari (2)
KAKO DOSTAVLJATI ZAJEDNIČKO LIJEPO ODOBRENO UREDBOM SITE:vladimirafinancialinvestment@gmail.com
2Nedjelja, 03 Studeni 2019 15:04
Marie Alice
Pozdrav svima vama pozdrav. Zovem se Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio zajam od 60000 eura. Prije sam nešto tražio zajam i oni su me kasnije prevarili. Pokušao sam ponovno i upoznao sam ženu poput mene koja mi je bila spremna i voljna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlučio kontaktirati s njom i dala mi je priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam svoj dobar kredit dobio dobro zdravlje i s manje stresa. Ako ste zainteresirani za zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)
KAKO NAMJERAVATI KREDIT
1Četvrtak, 29 Kolovoz 2019 15:28
Maria Guadalupe
Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)
Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144
za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?