Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Novo sveučilište u UK podržava edukaciju o energiji vjetra E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 17 Prosinac 2014 22:35

U Ujedinjenom je Kraljevstvu otvoreno novo sveučilište naziva National College for Wind Energy, koje u cilju ima konkretnije educiranje o energiji vjetra, premošćivanje trenutnog nesrazmjera znanja i vještina, te otvaranja novih radnih mjesta.

Ovo sveučilište biti će prvo državno sveučilište posvećeno obnovljivim izvorima energije, nalaziti će se u regiji Humber, i imati će centar za provedbu inicijativa vezanih uz razvoj vještina, znanja i edukacije. Uz to, osnovati će se i mreža partnera koji će pružati određene edukacije i prakse diljem Ujedinjenog Kraljevstva. Primaran fokus biti će stavljen na energiju vjetra na moru, gdje je potrebno puno više stručnog osoblja, no sveučilište će osigurati i programe za energiju vjetra na kopnu i iskorištavanje energije mora.

Pokretanje sveučilišta je rezultat prijedloga koji su Humber Local Enterprise Partnership i RenewableUK podnijeli Vladi upravo zato što u samoj regiji Humber, ali i ostatku Ujedinjenog Kraljevstva postoji značajan potencijal energije vjetra na moru. Osnivanjem sveučilišta konkretno se želi pomoći mladim ljudima dobiti potrebno znanje i stručnost za industrije koje će biti od iznimne važnosti u budućnosti. Dodatno, kroz sveučilište Vlada i industrija ulažu u ljude koji žele otvarati nova lokalna radna mjesta i ojačati regiju.

Postojeći projekti energije vjetra na kopnu i na moru stvorili su veliku potražnju za određenim specifičnim znanjima i stručnim osobljem, a otvaranjem ovog sveučilišta Ujedinjeno Kraljevstvo još je jedan korak bliže svjetskom vodstvu u sektoru energije vjetra na moru, izjavila je Maria McCaffrey, izvršna direktorica RenewableUK.

Otvaranje sveučilišta očekuje se krajem 2016. godine, a osigurati će novim i postojećim studentima profesionalne kvalifikacije i kratkoročne tečajeve.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     sveučilište      UK      offshore      energija vjetra na moru
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?