Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Danska prošle godine oborila rekord u proizvodnji električne energije iz vjetroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 12 Siječanj 2015 16:13

Danski ministar za klimu Rasmus Helveg Petersen je u članku za novine The Local Denmark izjavio da je Danska postigla svjetski rekord u proizvodnji električne energije iz vjetroelektrana koje su prošle godine proizvele 39% potreba za električnom energijom te države.

Prema njegovim riječima Danska će definitivno ispuniti svoje ciljeve za 2020. godinu, te je naglasio da je Danska pokazatelj da se mogu ispuniti ultimativni ciljevi zaustavljanja globalnog zagrijavanja. Inače njihov cilj je proizvoditi pola električne energije iz vjetroelektrana do 2020. godine, te zabraniti uporabu termoelektrana na ugljen u idućih deset godina.

Nažalost Danska ima problem da samo 10% njene ukupne potrošnje energije čini električna energija. Sama Danska je u finalnoj ukupnoj potrošnji energije još uvijek jako ovisna o prirodnom plinu, ugljenu i nafti koju troši za 75% potreba za energijom. Većina ove energije se koristi za grijanje, te je zato Danskoj cilj integrirati elektroenergetski i toplinski sektor čime bi se moglo povećati korištenje energije vjetra.

 

Izvor: http://inhabitat.com

Tags:     danksa      ministar za klimu      električna energija      proizvodnja      vjetroelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?