Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Britanski "urbani" vjetroagregat od sada i u Njemačkoj E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 26 Studeni 2010 11:36

Quietrevolution potpisao je ugovor sa RWE Innogy za prodaju malog vjetroagregata posebno dizajniranog za naseljena područja. U ugovoru stoji da bi do kraja 2011. godine Njemačkoj trebalo biti isporučeno 100 jedinica.

qr5, vjetroagregat sa okomitom osi vrtnje osmišljen je kao odgovor na sve veću potražnju za vjetroagregatima koji su u mogućnosti dobro funkcionirati i u sredinama u blizini ljudi ili objekata.


izvor: http://www.quietrevolution.com

Elegantan spiralan dizajn omogućava robusne izvedbe čak i pri turbulentnim vjetrovima, a zaslužan je i za smanjenje buke i vibracije do samog minimuma.

Visina od 5 metara i promjer od 3 metra omogućavaju kompaktno i lagano postavljanje, a sa samo jednim pomičnim dijelom održavanje je svedeno samo na godišnju kontrolu. Ovaj vjetroagregat, izrađen od karbonskih vlakana, lopatica od epoksidne smole i spojnica, radi pri brzinama od 4,5 m/s do 19 m/s, a vijek trajanja uz preporučene kontrole je 25 godina.

Cijena qr5 iznosi oko 20.000 funti, a prosječna proizvodnja energije, ovisno o brzini vjetra, iznosi do 7.500 kWh godišnje.

 

Izvor: www.quietrevolution.com

Tags:     quietrevolution      qr5      okomite lopatice      vertikalne lopatice
 
Komentari (1)
vertikalne lopatice vjetro elektrana
1Petak, 04 Rujan 2015 03:57
ZVONIMIR SILJAC
Stovani!
interesiraju me pojedinosti jer uskoro počinjen projektiranje svoje kuće u Vodice i želio bih biti energetski neovisan. intersiraju me vjetro agregati koji se mogu postaviti na kuću u gradu. pitanje izvedbe trošak i dopbitak cca godišnje KWh.
pozdrav i hvala!
nadan se da ćemo moći još komunicirati

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?