Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

FOWIND predstavio izvještaj Pogled na politiku svjetskog priobalnog vjetra E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 23 Veljača 2015 23:45

GWEC (Svjetsko vijeće za energiju vjetra) je prošli tjedan predstavio izvještaj Pogled na politiku svjetskog priobalnog vjetra i procjena tržišta. Ovaj izvještaj je ključan dokument za razvoj tog sektora u Indiji.

Sam izvještaj je napravljen kao dio FOWIND (Podupiranje priobalnog vjetra u Indiji) projekta koji je započet u prosincu 2013. godine. Izvještaj radi pregled najrazvijenih tržišta priobalnih vjetroelektrana (Belgija, Kina, Danska, Nizozemska, Njemačka i Velika Britanija), te stavlja cijeli taj sektor u kontekst cjelokupne industrije. Iako će tehnički, ekonomski i stvarni uvjeti na lokaciji biti drugačiji za svaku zemlju, FOWIND-ov izvještaj ima cilj izvući bitne političke i regulatorne lekcije za Indiju.

Indija je peto najveće tržište za kopnene vjetroelektrane na svijetu sa instaliranom snagom od 22.465 MW, a pošto je ondje potrebno razviti velike, čiste izvore energije priobalne vjetroelektrane se čine kao dobar izbor. Priobalne vjetroelektrane su tek u početnoj fazi razvoja, sa skoro 8,7 GW instalirane snage u Sjevernom moru, Baltiku i Irskom moru. Jedino drugo veće tržište je u Kini, iako ima potencijala i u Japanu, Koreji i Tajvanu. Jedan od ciljeva projekta je stoga naučiti maksimalno moguće iz Europskog primjera kako bi se na najefektivniji način iskoristilo tržište.

Specifični ciljevi projekta su stvoriti okruženje za priobalni vjetar kroz procjenu resursa i validaciju istih, mjera za izgradnju projekata, procjenu infrastrukture i identifikaciju potrebnih napredaka. Dodatno projekt će izgraditi partnerstvo na tehničkom, političkom i istraživačkom nivou unutar Indije i između Indije i EU tvrtki, istraživačkih grupa i institucija sa konačnim ciljem razvoja Pogleda na priobalni vjetar u Indiji, te razvoj tog sektora u Indiji do 2032. godine.

Izvor: www.gwec.net

Tags:     gwec      fowind      priobalne vjetroelektrane      vjetar      indija      europa
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?