Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Senvion uspješno pustio u pogon svoj najveći vjetroagregat E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 20 Ožujak 2015 09:49

Senvion je objavio da je dovršio puštanje u pogon svog prototipa Senvion 6.2M152 vjetroagregata, te da je uspješno prošao inicijalnu testnu fazu.

Vjetroagregat koji ima najveći promjer rotora od svih Senvionovih vjetgroagregata radi u punom automatskom pogonu, nekih 20 kilometara sjeverno od Bremerhavena, od siječnja.

Prvi kWh električne energije su proizvedeni 18. prosinca prema planu, a sa nominalnom snagom od 6,15 MW, Senvion 6.2M152 može isporučiti električnu energiju za 4.000 kućanstava.  Sam vjetroagregat je postavljen u suradnji sa Senvionovim stalnim klijentom Ewe Erneuerabare Energien GmbH.

U usporedbi sa prijašnjom generacijom (Senvion 6.2M126), novi vjetroagregat ima promjer od 152 metra, što je za 26 metra više nego prije čime se dolazi do 20% veće proizvodnje električne energije pri brzinama vjetra od 9,5 m/s. Osim toga vjetroagregat je dizajniran za radni vijek od 25 godina.

Senvionov vjetroagregat je najveći svjetski priobalni vjetroagregat u serijskoj proizvodnji, a do sada ih je bilo isporučeno preko 140.

Izvor: www.windpowerengineering.com

Tags:     senvion      vjetroagregat      bremerhaven      priobalni
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?