Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Padaju troškovi priobalnih vjetroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 21 Ožujak 2015 13:55

Trošak energije iz priobalnih vjetroelektrana je pao sa 136 funti po MWh u 2011. na 121 funtu po MWh za projekte koji su dovršeni ili čija je izgradnja započela između 2012. i 2014.

To su rezultati najnovijeg izvještaja kojeg je izdala tvrtka ORE Catapult prošli mjesec u suradnji sa The Crown Estate Velike Britanije. Same podatke su skupili Deloitte i DNV GL za priobalne vjetroelektrane koje se nalaze u njihovim vodama.

U obzir su uzeti troškovi tokom cijelog životnog vijeka projekta, a ne samo petnaest godina tokom kojih postoji zajamčena otkupna cijena od strane vlade Velike Britanije. Najveći razlog padu cijena je korištenje većih vjetroagregata od strane industrije. Izvještaj također pokazuje da daljnja inovacija i smanjenje troškove ovise o brzini rasta samog sektora. Iako je napredak ostvaren, zbog veličine tržišta nije sigurno da će se dovoljno ulagati u tehnološke inovacije u nabavnom lancu koje mogu dodatno smanjiti troškove.

U izvještaju se također daje analiza kako i zašto su ostvarene uštede, te se identificiraju prilike i izazovi za daljnje smanjivanje troškova.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     troškovi      priobalne vjetroelektrane      velika britanije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?