Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Osnovan fond vrijedan 2 milijarde dolara koji će ulagati u OIE i vodenu infrastrukturu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 29 Svibanj 2015 12:25

Santander, Teachers i PSP Investments su jučer objavili službeno pokretanje investicijskog fonda Cubico Sustainable Investments.

Cubico je lociran u Londonu, a svrha mu je upravljanje i investiranje u obnovljive izvore energije i vodenu infrastrukturu u svijetu. Vlasnici fonda su u jednakim omjerima Santander te Kanadski umirovljenički fondovi Teachers i PSP Investments. Dugoročni plan je da Cubico postane jedan od vodećih investitora u obnovljive izvore energije i vodu.

Sam Cubico već sada ima portfelj vrijedniji od 2 milijarde dolara zato što su je u njegovo vlasništvo prebačeno 19 projekata vjetroelektrana, solara i vodene infrastrukture u vlasništvu Santandera. Projetki se nalaze u sedam država: Brazilu, Meksiku, Urugvaju, Italiji, Portugalu, Španjolskoj i Velikoj Britaniji. Ukupna instalirana snaga kada svi budu izgrađeni je veća od 1.400 MW.

Cilj Cubica je locirati i identificirati velike vrijedne projekte koji će održati svoju vrijednost tokom radnog vijeka, a u vlasništvu planira ostati dugoročno. Regionalni uredi tvrtke će biti u Milanu, Sao Paulu i na lokaciji u Meksiku.

Izvor: http://renews.biz

Tags:     santander      teachers      psp investments      cubico      london      investicijski fond      obnovljivi izvori energije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?