Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

NgenTec dobio 2 milijuna funti za tehnologiju vjetra na moru E-mail
Autor Iva Zelenko   
Nedjelja, 19 Prosinac 2010 22:20

NGenTec je osigurao dodatna ulaganja za projektiranje, proizvodnju i testiranje tehnologije generatora za vjetroagregate za rad na moru u vrijednosti od 2 milijuna funti od amsterdamskog SET Venture Partners i škotskog koinvesticijskog fonda Scottish Enterprise.

Ulaganja slijede 800.000 funti bespovratnih sredstava dobivenih od Odjela za energiju i klimatske promijene (DECC) iz Fonda za transformaciju okoliša.

Koristeći sve prednosti tehnologije direktnog pogona pri upotrebi kod vjetroagregata za rad na moru, u NGenTec-u kažu da su osmislili riješenje koje je do 50% lakše uspoređujući generatore koji su trenutno u upotrebi. To bi moglo dovesti do smanjenja troškova konstrukcije vjetroagregata za rad na moru koji koriste generatore sa direktnim pogonom.

NGenTec-ov generator eliminira nepoželjne magnetske sile među pokretnim i nepokretnim dijelovima, smanjujući na taj način neželjene učinke prilikom pogona.

Sredstva će omogućiti NGenTec-u da dokaže svoju tehnologiju na generatorima snage 6 MW koji bi trebali biti isporučeni na globalno tržište energijom vjetra do 2012. godine.

U NGenTec-u vjeruju da je njihova tehnologija generatora primjenjiva do 6 MW i više bez ograničenja sa kojima se susreće tehnologija konvenciolanih generatora.

Derek Shepherd, predsjednik NGenTec-a, kaže da su zadovoljni osiguranim investicijama od SET-a i SCF-a, te da je to veliki korak prema naprijed. Uz postojeću financijsku podršku od DECC sada su u mogućnosti dokazati svoje novitete na području tehnologije generatora, što znači da imaju mogućnost daljnjeg napretka u proizvodnji generatora i plasiranja na tržište gdje već nalaze veliku podršku.

 

Izvor: www.ngentec.com

Tags:     NGenTec      generator      offshore vjetroagregat
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?