Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Uspješno završena EWEA-ina akcija posvajanja vjetroagregata E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 20 Siječanj 2011 23:38

Više od 10.000 građana Europe je sudjelovalo u EWEA-inoj akciji u kojoj su se posvajali vjetroagregati, a koja je trajala od travnja 2010.

EWEA je u akciji omogućila posvajanje jednog od 50.000 različitih agregata. Tokom akcije je napravljeno i natjecanje u kojem je nagradu osvojila osoba koja je nagovorila najviše prijatelja da da svoj glas upravo njegovom/njenom vjetroagregatu.

Breath of fresh air

EWEA je objavila da je natjecanje pratilo više od 45.000 ljudi, 3.727 vjetroagregata je posvojeno, a glasano je 8.604 puta. Najviše vjetroagergata je posvojeno u Španjolskoj (494), iduća je Italija sa 433, Velika Britanija sa 427, Francuska sa 422 i Njemačka 231. Za vjetroagregate se glasalo u cijeloj Europi.

Jedna obitelj iz Belgije je iskazala toliki entuzijazam da je mobilizirala svoje okruženje, te su uspjeli osvojiti dvije nagrade. Radi se o bratu i sestri Lien i Wiet van Hout iz Geela u Belgiji. Oni su posvojili vjetroagregate u vjetroelektrani u Kiruni na sjeveru Švedske. Lien je osvojila put u Kopenhagen, te će moći posjetiti vjetroelektranu ondje, dok je Wiet osvojio put u Švicarsku, gdje će posjetiti najveću vjetroelektranu Juvent u tom području.

Iako je natjecanje gotovo, još uvijek se mogu posvojiti vjetroagregati kako bi se podržala energija vjetra.

Izvor: www.ewea.org

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?