Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

5 milijuna funti za male projekte korištenja energije vjetra u Velikoj Britaniji E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 19 Veljača 2011 11:50

Proizvođač vjetroelektrana Quietrevolution je dobio 5 milijuna funti u projektnom financiranju od Hazel Capital za isporuku njihovih qr5 vjetroagregata.

Dogovor između Quietrevolution i Hazel Capitala je za minimalno 150 vjetroagregata, te će njihovim građenjem broj njihovih vjetroagregata u Velikoj Britaniji porasti za više od 100%.


Slika: Quietrevolutionov vjetroagregat, izvor: www.quietrevolution.com

Qr5 vjetroagregati, koji se proizvode u Wales su napravljeni specifično za tržište malih vjetroagregata. Sa svojim 5x3 m dimenzijama, može se instalirati na zgradama ili mogu stajati samostalno. Jose Carlos Damas, direktor prodaje u Quietrevolutionu je kazao da ovim projektom mogu demonstrirati svoju viziju proizvodnje distribuirane energije po malim selima u cijeloj državi tako da se njihovi vjetroagregati postave na konstantnim razmacima u vjetrovitim dijelovima države. Njihovi vjetroagregati sa vertikalnom osi se mogu postaviti i na lokacijama koje nisu dobre za konvencionalne vjetroagregate kao što su mjesta s velikim turbulencijama.

Ovaj dogovor predstavlja novu strategiju za razvoj malih vjetroelektrana koja se koristi i kod velikih gdje jednom kad se vjetroagregati postave i kad je vjetroelektrana u pogonu, dio financijskog rizika preuzima i Hazel Capital, a ne samo Quietrevolution kao investitor.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     quietrevolution      velika britanija      vjetroelektrana      vjetroagregat      hazel capital
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?