Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Sladoled iz energije vjetra E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 30 Ožujak 2011 21:03

Iako to nije način na koji su developeri vjetroelektrana zamislili prednosti korištenja energije vjetra, ali jedna Američka kompanija je smislila novi razlog za prihvaćanje tehnologije vjetroelektrana – sladoled i ledeni čaj.

Turkey Hill Diary, koji proizvode četvrti najprodavanjiji sladoled u SAD-u su prošli tjedan objavili korištenje dva vjetroagregata koji zajedno imaju snagu 3,2 MW, te će proizvoditi bar četvrtinu godišnjih potreba za električnom energijom te kompanije.

Kompanija iz Pennsylavania je objavila da će ti vjetroagregati proizvesti dovoljno električne energije za proizvodnju 6 milijuna galona sladoleda i 15 milijuna galona ledenog čaja svake godine. Turkey Hill Diary zapošljava 700 radnika, a osnovana je davne 1817. godine.

Veljača je bio prvi mjesec da su vjetroagregati radili cijeli mjesec i proizvodili električnu energiju. Tokom veljače je proizvedeno 769.677 kWh električne energije što je bilo dovoljno za pokrivanje 32% mjesečnih potreba za električnom energijom. Tim vjetroagregatima će se uštediti ispuštanje 5.900 tona stakleničkih plinova u atmosferu.

Izvor: www.turkeyhill.com

Tags:     sladoled      ledeni čaj      energija vjetra      vjetroagregat      električna energija      SAD
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?