Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

U Njemačkoj s radom počela prva komercijalna priobalna vjetroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 03 Svibanj 2011 17:32

Prva Njemačka komercijalna priobalna vjetroelektrana je puštena u pogon u ponedjeljak. Sama vjetroelektrana se nalazi na Baltičkom moru.

Reuters je rekao da je Njemačka kancelarka Angela Merkel pritisnula dugme kojim je u pogon pušteno prvih 21 vjetroagregata na vjetroelektrani Baltic 1, koja se nalazi 16 kilometara od poluotoka Fischland-Darss-Zingst.

Operater vjetroelektrane je Energie Baden-Wuerttemberg koji se nalazi u Karlsruheu, a snaga joj je 50 MW, te bi električnom energijom trebala oprskbljivati 50.000 kućanstava. Prije godinu dana je u pogon puštena vjetroelektrana Alpha Ventus koja se sastoji od 12 vjetroagregata i koja je testni projekt.


Slika: Baltic 1 vjetroagregat, izvor: www.abendblatt.de

EnBW su krenuli s pripremama za gradnju druge vjetroelektrane na Baltičkomn moru koja bi trebala imati 80 vjetroagregata, te bi zajedno s prvim projektom trebala koštati oko 1,2 milijardi eura.

Njemački federalni ured za morska putovanja BSH u Rostocku je pak izjavio da je dosada dao dozvole za gradnju 23 priobalnih vjetroelektrana u Sjevernom moru i tri u Baltičkom pri čemu im je ukupna snaga skoro 9 GW, a imaju zahtjeve za još 71 projekt na ta dva mora.

Izvor: www.powergenworldwide.com

Tags:     njemačka      prva priobalna vjetroelektrana      baltic 1      vjetroagregat      rostock      alpha ventus
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?