Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vergnet preporuča Alstom vjetroagregate za projekt snage 120 MW E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 04 Svibanj 2011 00:48

Najveći projekt na području energije vjetra u sub-Saharskoj Africi – postavljanje 120 MW vjetroagregata u Ashegodi, u Etiopijskoj pokrajini Tigray – morao je biti izmjenjen uslijed promjene zračnog koridora obližnjeg aerodroma Makele.

Kao rezultat toga, druga i treća faza projekta biti će premještene na brdovitije područje sa turbulentnijim vjetrom, te će 90 vjetroagregata Vergnet GEV-HP snage 1 MW biti zamijenjeno sa 54 vjetroagregata Alstom ECO74 snage 1,67 MW.

Umjesto dodatnih mjerenja kako bi se odredilo da li su GEV-HP vjetroagregati prikladni za nove lokacije, francuski proizvođač vjetroagregata Vergnet, koji također nadzire projekt, predložio je korištenje Alstom-ovih vjetroagregata. Oni su bolji za nove uvjete, a i biti će brže dostupni, tvrde u kompaniji.

Prva faza projekta, u kojoj su korišteni Vergnetovi vjetroagregati, će biti završena na jesen. Druga faza trebala bi biti završena do 2013. godine, dok bi treća faza bila završena u studenom 2014. godine.

Osim toga, Vergnet je potpisao ugovor sa mauritanijskom nacionalnom kompanijom (SNIM) o gradnji projekta snage 4,4 MW u kojem će koristiti svoje vjetroagregate GEV-MP snage 275 kW. Projekt, koji bi trebao bit proširen na 5,2 MW, očekuje završetak radova do slijedećeg proljeća.

Kompanija je otvorila i podružnicu u Bostonu, imajući u cilju ono što Vergnet naziva Proxwind tržište – lokalnu distribuiranu proizvodnju – sa svojim vjetroagregatima snage 275 kW.

 

Izvor: www.windpowermonthly.com

Tags:     Afrika      Vergnet      Alstom
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?