Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

UN IPCC: potencijal obnovljivih izvora energije je veći od potražnje za energijom E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 11 Svibanj 2011 08:43

Ukupni svjetski potencijal obnovljivih izvora energije „je prilično veći od trenutačne i buduće potražnje za energijom u svijetu“. To je poruka Specijalnog izvještaja o obnovljivim izvorima energije i umanjenju klimatskih promjena koji je objavio UN-ov Intergovermental Panel on Climate Change (IPCC) u Abu Dhabiju.

Izvještaj je objavio da će se proizvodnja iz obnovljivih izvora energije do 2050. povećati od tri do deset puta. IPCC-ov predsjedavajući Rajenda Pachauri je na novinskoj konferenciji rekao da je rast energije vjetra od 32% impresivan primjer rasta obnovljivih izvora energije.

IPCC-ovi stručnjaci za energiju i klimatske znanosti su objavili da je skoro pola (140 GW od 300 GW) nadodanih postrojenja za proizvodnju električne energije tokom 2008.-2009. bilo iz obnovljivih izvora energije. 19% od ukupne svjetske proizvodnje električne energije u 2008. je došlo iz obnovljivih izvora energije, a u proizvodnji primarne energije je taj postotak narstao na 12,9% naspram samo 2% udjela nuklearne energije.

Izvor: www.ewea.org

Tags:     un ipcc      obnovljivi izvori energije      vjetroelektrane      abu dhabi      potencijal      električna energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?