Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Konferencija o energiji vjetra u Rumunjskoj E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 31 Kolovoz 2011 09:28

U Rumunjskoj se na području energije vjetra događaju velike promjene, sukladno tome ove godine će se u Konstanti po prvi puta održati i konferencija, izložba i forum koji će trajati od 6. do 8. rujna.

Na dvodnevnoj konferenciji biti će riječi o zakonskim okvirima za energiju vjetra, razvoju vjetroelektrana, financiranju vjetroelektrana, te o tržištu i integraciji elektroenergetske mreže. Na konferenciji će sudjelovati nadleži iz Ministarstva ekonomije, Ministarstva okoliša, Rumunjskog parlamenta, Konkurentskog vjeća i ANRE. Uz konferenciju održati će se i nekoliko radionica na temu tehničke strane vjetroelekrana.

Forum je podjeljen na tri sektora: jedan orjentiran na ključne probleme energije vjetra u Rumunjskoj, drugi ima naglasak na tržištu, financijama i logistici, a cilj trećeg sektora je pronaći učinkovite načine kako povećati svijest javnosti i educirati potrošače o prednostima iskorištavanja energije vjetra.

Organizator cijelog događaja je Rumunjska udruga za energiju vjetra (RWEA) osnovana 2008. godine, koja u cilju ima poboljšati zakonodavstvo, približiti energiju vjetra javnosti, educirati potrošače i osigurati učinkovitu, kvalitetnu suradnju na području energije vjetra.

Detaljniji raspored cijelog događanja i same konferencije moguće je vidjeti ovdje.

 

Izvor: http://windenergyforum.ro/

Tags:     Rumunjska      forum      konferencija      RWEA
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?