Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Energija vjetra bi se mogla koristiti u nuklearnim postrojenjima E-mail
Autor Nives Jerkić   
Srijeda, 13 Siječanj 2010 00:00

Istraživačka vjetroelektrana mogla bi biti postavljena na mjestu velikog nuklearnog ureda u SAD-u, gdje bi električna energija proizvedena iz vjetra bila korištena za rad postrojenja.

Između NNSA (National Nuclear Security Administration), Pantexova ureda i Tehničkog Sveučilište u Texasu (TTU) potpisan je sporazum o suradnji da se napravi istraživačka vjetroelektrana na mjestu NNSA-a. Kao prvi korak, sporazum poziva na studiju isplativosti za postavljanje vjetroagregata i za gradnju pripadajuće infrastrukture.

"Rad sa Texas Techom je odlična prilika za Pantex", izjavio je Steve Erhart, Menadžer Pantexa. "Ne samo da će pružiti jedinstvene obrazovne mogućnosti za naše studente, nego očekujemo da će istraživanje pružiti Pantex postrojenju veći pristup obnovljivim izvorima energije."

"Ovo pokazuje Pantexovo zalaganje i preko poduzetništva nukleane sigurnosti, za odgovorno vođenje računa o našem okolišu i efektivnog korištenja novca poreznih obveznika", objasnio je. Sporazum će postaviti Pantex u pzoiciju da dostigne obveze koncepta Predsjednika Obame u Izvršnim odredbama 13423 i 13514, koje pozivaju na povećano korištenje energije vjetra i drugih tehnologija obnovljivih izvora unutar državnih agencija, i pomoći će pri implementiranju misije Ureda za energiju (DoE) da podrži razvoj obnovljivih izvora koji će stvoriti milijune zelenih poslova i promovirati uspješnost SAD-a.

Energetsko politički akt iz 2005. zahtijeva od federalnih postrojenja potrošnju 7,5% električne energije iz obnovljivih izvora do 2013. godine.

NNSA je vlasnik 10,000 hektara zemlje u Texaškoj prevlaci gdje je smješten Pantexov pogon, a ta regija "ima uvjete konstantnog vjetra i zato je to područje koje je posebno prilagođeno projektima energije vjetra“, MoU objašnjava.

NNSA će zatražiti financiranje i dozvolu da autorizira planiranje, dizajn i instalaciju vjetroagregata. Texas Tech će biti odgovoran za rad i održavanje vjetroagregata, a obje strane bi bile odgovorne financirati razvojno postrojenje.

NNSA je osnovan od strane Kongresa u 2000. godini kao poluautonomna agencija Ureda za energiju (DoE), kako bi poboljšala sigurnost vojnih aplikacija nuklearne znanosti.

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Tags:     energija vjetra      nuklearna energija      postrojenje
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?