Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Port planira izgradnju najveće belgijske vjetroelektrane na moru E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 03 Listopad 2011 15:15

Konzorcij predvođen kompanijom Antwerp Port Authority (APA) u Antwerpenu planira izgradnju najveće belgijske vjetrelektrane na moru. APA će biti najveći dioničar u projektu koji bi se trebao nalaziti na lijevoj obali rijeke Scheldt.

Studije su pokazale da bi na lokaciji moglo biti postavljeno 55 vjetroagregata, izvjestila je APA. Očekuje se da će vjetroelektrana pružiti dovoljno energije za 120.000 domova, no točna instalirana snaga još nije objavljena.

APA će projekt razviti u suradnji sa grupacijom pod nazivom Antwerp Green Port, koja uključuje belgijske stručnjake za obnovljive izvore energije, kompaniju Electrawinds, te lokalno tijelo za razvoj projekta, Left Bank Corporation. Antwerp Green Port će imati 25% udjela u projektu koji bi trebao biti započeti sa izgradnjom u 2013. godini.

Kada elektrana bude završena, očekuje se da će udvostručiti količinu električne energije proizvedene iz energije vjetra u regiji Flanders u Belgiji. Prema EWEA, Belgija je krajem prošle godine imala 911 MW instaliranih vjetroagregata.

 

Izvor: http://www.rechargenews.com

Tags:     offshore      EWEA      Belgija      Europa      APA
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?