Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Priobalna mreža 14 milijardi eura jeftinija nego što je prvotno očekivano E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 06 Listopad 2011 19:32

Spajanjem Irske i Francuske, Velike Britanije sa Belgijom i Njemačkom do Švedske preko priobalnih vjetroelektrana, mogla bi nastati nova mreža podmorskih kablova koji bi prenosili električnu energiju sa mora gdje se proizvodi do potrošača na kopnu.

Novo istraživanje objavljeno prije par dana je pokazalo da takva međusobno povezana mreža može biti jeftina nego što je očekivano – priobalna električna mreža u Sjevernom i Baltičkom moru, naspram kablova koji povezuju pojedinačne priobalne vjetroelektrane s morem bi mogla smanjiti troškove za nevjerojatnih 14 milijardi eura.

Istraživanje je dio izvještaja Offshore Grid: Offshore Electricity Infrastructure in Europe, a pojavio se u doba kada Europska komisija treba izdati svoj prijedlog Energetske infrastrukture u Europi. Komisija će onda predstaviti zakonsku legislativu s kojom bi se identificirali infrastrukturni projekti sa zajedničkim interesom za članice Europske Unije.

Izvor: http://blog.ewea.org

Tags:     priobalna mreža      priobalni vjetroagregati      irska      francuska      velika britanija      podmorski kablovi
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?