Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Švicarska planira izgradnju velike vjetroelektrane E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 08 Studeni 2011 13:49

Švicarska je odlučila smanjiti i prestati sa korištenjem nuklearne energije i povećati korištenje obnovljivih izvora energije. Sukladno tome u planu je izgradnja prve velike vjetroelektrane, koja bi trebala biti čak 10 puta veća od njihove najveće trenutne vjetroelektrane.

Izgradnju elektrane, koja bi se trebala sastojati od 40 do 60 vjetroagregata, Švicarska planira 2012. godine. Elektrana će se nalaziti na području zvanom Val Lumnezia (Dolina svjetlosti). Krajem 2010. godine Švicarska je imala 32 postavljena vjetroagregata, pa će ovaj projekt više nego udvostručiti ukupne švicarske kapacitete.

Lokalna zajednica se nada da će projekt otvoriti nova radna mjesta i pomoći zadržati mlađe stanovništvo, no turističke zajednice zabrinute su oko utjecaja koji bi elektrana mogla imati s obzirom da će se nalaziti u blizini lokalnog skijališta.

Nakon tragičnog događaja u Japanu, koji je utjecao na korištenje nuklearne energije, Švicarska je odlučila ugasiti svoje nuklearne elektrane. Država ima u planu do 2020. godine pridobivati 600 milijuna kWh iz energije vjetra, što je vrlo ambiciozan cilj s obzirom da je krajem 2010. godine iz energije vjetra pridobivano tek 37 milijuna kWh.

 

Izvor: http://www.renewablesinternational.net

Tags:     Švicarska      ciljevi 2020.      Europa
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?