Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

EWEA tvrdi da naplaćivanje CO2 ne potiče ulaganja u vjetroelektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 16 Studeni 2011 06:41

EWEA je odbacila tvrdnje Europske asocijacije industrije električne energije (Eurelectric) da je naplaćivanje emisija CO2 pojačalo investiranje u energiju vjetra i druge obnovljive izvore energije.

Christian Kjaer, glavni operativac EWEA-e je izjavio u intervjuu Utility Week-u da se investitori u energiju vjetra nisu oslanjali na cijenu ugljičnog-dioksida prema ETS sustavu Europske Unije. On tvrdi da je ETS osnovan kako bi se smanjile emisije štetnih plinova, a ne kako bi se pojačalo investiranje u alternativne tehnologije, te da će on poticati investiranje u najjeftinije tehnologije.

Novi izvještaj Euelectrica je ustvrdio da EU-ov cilj od 20% obnovljivih izvora energije mora biti na osnovu dugoročne politike EU ETS-a. Eurelectric poziva i na integrirano tržište energije u Europi; micanje prepreka pri investiranju u mrežu i OIE; konzistentnu politiku i fleksibilnost; te transparentnije i bolje koordinirane sustave podrške. Uloga ETS-a je u cijeloj priči nejasna, i ima potencijalno ciljeve koji se neće poklapati sa ciljem Europske Komisije da se smanje klimatske promjene i da se postave obvezujući ciljevi za energetsku efikasnost.

Prema izjavi člana DG Energy komisije na sastanku Euelectric-a ciljevi za obnovljive izvore energije u 2020. godini će biti postignuti, dok će ciljevi za energetsku efikasnost biti prilično promašeni.

Izvor: www.utilityweek.co.uk

Tags:     ewea      vjetroelektrana      co2      euelectric      obnovljivi izvori energije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?