Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vodeći svjetski brendovi se predbilježavaju za WindMade certifikat E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 18 Studeni 2011 22:28

Velike globalne tvrtke koje uključuju Motorolu, Deutsche bank, Bloomberg, Method i BD (Becton, Dickinson i Co.) su osigurali ili će osigurati barem 25% svojih potreba za električnom energijom iz energije vjetra.

Te kompanije su objavile da su se obvezale prema novom WindMade certifikatu na Global Launch događaju u New Yorku. To je inače bio prvi takav događaj u kojem su predstavljene prve kompanije koje koriste WindMade a o kojem smo već pisali na ovim stranicama.

Certifikat omogućuje kompanijama da pokažu svoj udio energije vjetra i drugih obnovljivih izvora energije koji koriste u svom poslovanju, a cilj WindMadea je pojačati potražnju za energijom vjetra, te time pojačati investiranje u rastuće tržište obnovljivih izvora energije.

Martin Albaek iz Vestasa je izjavio da je prema njihovom istraživanju 67% svih svjetskih potrošača na anketi rađenoj prema uzorku od 31.000 ljudi izjavilo da bi dalo prednost proizvodima sa certifikatom WindMadea.

Pioniri i osnivatelji WindMadea su između ostalih: Motorola, Deutsche Bank, BD, Method, Better Place, Widex, Droga5, G24 Innovation, Engraw, RenewAire, TTTech, Vestas, PwC DK, Bloomberg i Lego Group. Prema potrebama WindMadea, kompanije moraju za certifikat proizvoditi barem 25% svojih potreba za električnom energijom iz vjetra. Udio energije vjetra se može dobiti iz vlastitih vjetroelektrana, ili preko dugoročnog ugovora o otkupu električne energije iz vjetroelektrana ili kupnjom visokokvalitetnih certifikata za obnovljive izvore energije koji su odobreni od strane WindMadea.

Izvor: www.windmade.org

Tags:     wind made      certifikat      motorola      bloomberg      deutsche bank      new york
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?