Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas zaprimio narudžbu za 168 MW vjetroagregata u Australiji E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 06 Prosinac 2011 16:53

Kompanija Hydro Tasmania, najveći proizvođač električne energije iz obnovljivih izvora energije u Australiji, naručila je od Vestas-a 56 vjetroagregata V90 snage 3 MW. Vjetroagregati su namijenjeni za vjetroelektranu Musselroe, u Tasmaniji, koja je trenutno u izgradnji.

Narudžba uključuje isporuku vjetroagregata, njihovo postavljanje, rješenje VestasOnline® Business SCADA i desetogodišnji ugovor o održavanju. Vjetoragregati V90 namjenjeni su upravo za područja jakih vjetrova kao što je navedena lokacija; njihova proizvodnja započeti će slijedeće godine, a biti će postavljeni u prvoj polovini 2013. godine.

Kompanija Hydro Tasmania trenutno proizvodi električnu energiju iz energije vjetra pomoću vjetroagregata ukupne snage 140 MW. Vjetroelektrana Bluff Point se sastoji od 37 Vestas-ovih vjetroagregata V66 snage 1,7 MW, a vjetroelektranu Woolnorth čine 25 Vestas-ovih vjetroagregata V90 snage 3 MW.

Vestas-ovi vjetroagregati pokazali su se najboljim odabirom za ovu lokaciju i lokalne uvjete okoliša, a sam projekt i suradnja sa Vestas-om osnažiti će reputaciju kompanije Hydro Tasmania kao vodeće kompanije na području „čiste“ energije u Australiji, izjavio je Roy Adair, glavni izvršni direktor kompanije Hydro Tasmania.

Vestas

Od 2001. godine do 30. lipnja 2011. godine Vestas je u Australiji postavio 554 vjetroagregata ukupne snage 1.061 MW, što omogućava napajenje električnom energijom 600.000 kućanstava u Australiji.

Vjetroagregat V90-3.0MW karakterizira kompaktnost, mala težina i smanjeno opterećenje temelja, što omogućava lakši transport i samo postavljanje. Inovativno kućište je laganije, a korištenjem karbonskih i staklenih vlakana i lopaticama je smanjena težina. Toranj je također lakši, a umjesto zavarivanja, za spajanje se koriste magneti.

 

Izvor: http://www.vestas.com/

Tags:     Vestas      Australia      Hydro Tasmania      V90-3.0MW
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?