Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Kanadski liječnici ponovno potvrdili da vjetroagregati ne utječu na ljudsko zdravlje E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 08 Prosinac 2011 22:26

Zagovornici energije vjetra u Kanadi su dobili novi poticaj nedavno kada je Dr. W. David Colby, glavni liječnik Chatham-Kent općine u Ontario objavio da nema znanstvenih dokaza o utjecaju buke kojeg proizvode vjetroagregati i zdrastvenih problema ljudi.

Colby je dodatno izjavio da je tema buke vjetroagregata postala jako komplicirana zbog ogromne količine netočnih informacija. On je u članku koji je izdan prošli tjedan u magazinu Ippso Facto utvrdio da vjetroagregati ne proizvode jedinstvene zvukove u smislu karakteristika i jačine, nego je taj zvuk jednak onima koji se mogu čuti u normalnim urbanim područjima. U članku je naveo da iako protivnici energije vjetra tvrde da postoje bolesti izazvane vjetroagregatima, postoji 10 pouzdanih izvještaja koji potvrđuju da nema direktnih negativnih utjecaja na zdravlje od vjetroagregata.

Dodatno je Colby izjavio da su svi drugi izvori električne energije (osim solara) gori za ljudsko zdravlje, a i okoliš, te da to posebno vrijedi za termoelektrane na ugljen koje u Ontariu godišnje uzrokuju 250 smrti i više od 120.000 bolesti (kao što su napadaji astme).

Tim člankom je još jednom potvrđeno nepostojanje utjecaja vjetroelektrana na ljudsko zdravlje kada se projekt radi u skladu sa svim regulativama.

Izvor: http://blog.ewea.org

Tags:     kanada      vjetroagregat      energija vjetra      vjetroelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?