Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Siemens i Shanghai Electric udruženi na kineskom tržištu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 22 Prosinac 2011 00:21

Kompanije Siemens i Shanghai Electric započele su zajedničku suradnju s ciljem ostvarivanja što većeg uspjeha u Kini, na najvećem svjestkom tržištu energije vjetra.

Konkretnije, riječ je o dvije suradnje u kojima će Siemens imati 49% udjela, a Shanghai Electric 51%. Prva suradnja odnosi se na istraživanje, razvoj i proizvodnju opreme za vjetroagregate za kinesko tržište, ali i za Siemens-ovu svjetsku mrežu. Drugi dio suradnje će se odnositi na marketing, prodaju, upravljanje projektima i druge slične usluge.

SIEMENSDugoročna suradnja ovih dviju kompanija optimalno je rješenje za proboj na najvažnije svjetsko tržište energijom vjetra, izjavio je Michael Suess, član Upravnog odbora Siemens AG i glavni izvršni direktor Sektora energetike.

Suradnja sa Siemens-om povećati će proizvodne kapacitete Shanghai Electric-a na kineskom tržištu, te će podići poslovanje, tehnologiju i upravljanje na novu razinu. Uz to omogućiti će implementaciji nove energetske strategije, izjavio je Xu Jianguo, glavni izvršni direktor grupacije Shanghai Electric.

Ukupnim instaliranim kapacitetima sa više od 40 GW, te rastom instaliranih kapaciteta od 30% u razdoblju od 2009. do 2010. godine, Kina je trenutno vodeće svjetsko tržište energijom vjetra. Do 2020. godine Kina planira instalirati nove kapaciteta ukupne snage 150 GW, što je jednako zbroju svih instaliranih kapaciteta obnovljivih izvora i elektrana na fosilna goriva u Njemačkoj.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Siemens      Kina      Shanghai Electric      2020
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?