Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Finski priobalni sektor je u povojima E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 04 Siječanj 2012 16:09

Anni Mikkonen iz Finske asocijacije za energiju vjetra je napisao kratki članak u kojem daje osnovne informacije o trenutačnom stanju Finskog priobalnog sektora.

U Finskoj je trenutačno u razvoju desetak velikih projekata priobalnih vjetroelektrana, ali se njihova gradnja očekuje tek za nekoliko godina. Trenutačno su glavni problemi pojedini koraci u dobivanju potrebnih dozvola i u sustavu potpora za priobalne projekte koji se mora isprojektirati prije nego što projekti krenu u gradnju. Sa trenutačnom feed-in-tarifom projekti priobalnih vjetroelektrana nisu isplativi, ali bi se to trebalo uskoro promijeniti jer Ministarstvo zaposlenja i ekonomije radi na novom prijedlogu.

Drugi najveći problem Finske je nedostatak luka. Tamo trenutačno ne postoji nijedna luka napravljena kao baza za transport za priobalne projekte. To bi se trebalo što skorije promijeniti jer je njihova važnost za prijevoz i pogon i održavanje ogromna. Srećom postoji već nekoliko kompanija u Finskoj koje se bave prijevozom te imaju adekvatne brodove.

Izvor: http://blog.ewea.org

Tags:     finska      priobalni sektor      vjetroelektrana      brodovi      luke      feed-in-tarifa
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?