Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Šangaj, najveći grad u Kini ulaže 1,2 milijarde eura u energiju vjetra E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 12 Siječanj 2012 20:01

U najnovijem primjeru gradova koji ulažu u energiju vjetra i druge obnovljive izvore energije Šangaj je objavio da će tokom iduće četiri godine potrošiti do 2 milijarde eura kako bi povećali udio zelene energije kojom se opskrbljuje taj grad.

Više od pola tih novaca bi trebalo biti utrošeno na priobalne i kopnene vjetroelektrane. Ovo ulaganje će imati bitnu ulogu u dostizanju cilja od 1% energije iz lokalno razvijenih elektrana koje nisu pogonjena fosilnim gorivom. Dodatna želja Šangajskih vlasti pri poticanju ovakvih investicija je razvoj lokalnih energetskih industrija.

Plan Šangaja je potrošiti otprilike 1,2 milijarde eura na razvoj  priobalnih i kopnenih vjetroelektrana do 2015., te će se ostatak novca potrošiti na solar, biomasu i geotermalnu energiju.

Šangaj se sve više okreće zelenim projektima, a već je razvio prvu veliku priobalnu vjetroelektranu Šangaj Donghai Bridge snage 102 MW. Plan im je do 2015. imati 12% primarne energije iz ne fosilnih izvora, što je duplo više nego što su imali u 2010. (6%).

Izvor: http://blog.ewea.org

Tags:     šangaj      vjetroelektrane      zeleni projekti      priobalne      kopnene
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?