Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Prva off-shore koncesija za vjetroelektrane u Kini E-mail
Autor Nives Jerkić   
Ponedjeljak, 13 Rujan 2010 12:21

U Kini je otvoren natječaj za njihovu prvu koncesiju za projekt priobalne vjetroelektrane snage 1GW, a mnoge državne tvrtke u tenderima nude povoljne cijene.

China Power Investment Corporation (CPIC), vodeća državna tvrtka u energetici, ponudila je najpovoljnije uvjete za dva projekta.

shanghai
http://www.windpowermonthly.com

Poduzeća u državnom vlasništvu su bila vodeći akteri u javnom natječaju. Top pet državnih energetskih tvrtki u Kini: Huaneng, Datang, Guodian, Huadian i CPIC i njihove nove podružnice energetskih tvrtki sudjelovale su u javnom natječaju.

Kako se cijena približava uobičajenoj cijeni vjetroelektrana u unutrašnjosti, stručnjaci ove grane industrije uglavnom vjeruju da će tvrtka koja osvoji tender poslovati s gubitkom na priobalnim projektima.

Prvi krug javnog natječaja za koncesiju prioblanih vjetroelektrana, pokrenut u svibnju ove godine, obuhvaća četiri projekta koja se nalaze na istoku Kine, provinciji Jiangsu. Dva projekta su priobalne vjetroelektrane koje se nalaze u Binhai i Sheyang, s ukupnom snagom od 300MW svaka. Druge dvije vjetroelektrane, projekti na području preklapanja plime i oseke, nalaze se u Dongtai i Dafeng, i svaka je ukupne snage 200MW.

Izvor: http://www.windpowermonthly.com

Tags:     priobalna      vjetroelektrana      Kina      offshore      tender
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?