Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Alstom potvrdio gradnju četiriju novih tvornica u Cherbourgu i Saint-Nazaire za svoj novi vjetroagregat E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 11 Travanj 2012 19:34

Alstom je potvrdio svoj plan razvoja za konzorcij predvođen EDF Energies Nouvellesom, koji je osvojio tender za tri projekta o kojima smo pisali jučer ovdje.

Alstom je sa svojim vjetroagregatom Haliade 150 snage 6 MW ekskluzivni dobavljač za konzorcij EDF EN-a, koji uključuje Danske specijaliste za energiju vjetra Dong Energy i developere WPD Offshore i Nass & Wind. Isporučivat će se 240 vjetroagregata.

Za Alstom se radi o narudžbi vrijednoj više od 2 milijarde eura, a vjetroagregati će se isporučivati za svaku lokaciju pojedinačno s početkom u 2014. godini. Otvoriti će se više od 1.000 direktnih poslova i 4.000 indirektnih i to ponajprije zbog gradnje četiriju tvornica i ulaganja 100 milijuna eura u priobalnu industriju vjetra Francuske.

Implementacija plana počinje iduće godine kada će započeti gradnja prvih tvornica u Saint-Naziareu i Cherbourg. Sama proizvodnja će početi 2014. Alstom je već sada započeo pregovore sa nekoliko stotina lokalnih tvrtki kako bi identificirao i organizirao podizvođače opreme za proizvodnju vjetroagregata.

Proizvodnja generatora i kabine će se izvoditi na doku u Montoir-de-Bretagne, lučnom dijelu Saint-Nazaire, te će tamo raditi 300-tinjak ljudi. Ta tvornica će se rasprostirati na 14 hektara. Kao što smo i objavili prije par tjedana, lopatice će se u suradnji s LM Wind Powerom graditi u Cherbourgu, a stupovi će se proizvoditi na istom mjestu. U te dvije tvornice će se zaposliti još 500 ljudi. Dodatno će u regiji Pays de la Loire biti izgrađen centar za istraživanje i razvoj kao i inženjering za energiju oceana koji će zaposliti još 200 ljudi.

Izvor: www.alstom.com

Tags:     alstom      vjetroagregat      tvornica      francuska
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?