Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas otkrio uzrok požara na vjetroagregatu V112 E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 25 Travanj 2012 21:15

Na jednom od Vestasovih vjetroagregata V112, koji se nalaze u sklopu vjetroelektrane Gross Eilstorf u Njemačkoj, 30. ožujka je buknuo požar koji je u kratkom roku uspješno ugašen. Vestas je tijekom travnja proveo detaljnu istragu o nastalom požaru i danas je objavio rezultate istrage.

Vestas V112Požar je nastao kao rezultat iskrenja zbog lošeg spoja u instalacijama u ormariću u kojem se nalazi filter harmonika. Stručnjaci su pronašli rješenje nastalog problema u upotrebi drugačije vrste izolacije na električnim spojevima unutar tog dijela vjetroagregata. Rješenje će biti primjenjeno na sve postojeće vjetroagregate.

U Vestasu očekuju izvješća od strane dvoje neovisnih stručnjaka koji su provodili svoje istrage. Izvješća bi trebala biti dovršena kroz nekoliko tjedana, a u Vestasu vjeruju da će rezultati potvrditi njihove zaključke.

Kućište vjetroagregata kojeg je zahvatio požar je zamijenjeno i vjetroagregat bi trebao biti pušten u rad slijedeći tjedan.

Većina zaustavljenih V112 vjetroagregata već je puštena u rad ili je u procesu puštanja u rad, a Vesats je mirovanje ovih vjetroagregata iskoristio kako bi nesmetano obavio planiranu nadogradnju i održavanje. Očekuje se da će svi zaustavljeni vjetroagregati biti pušteni u rad do kraja ovog mjeseca.

 

Izvor: http://www.vestas.com/

Tags:     Vestas V112      Njemačka      požar
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?