Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Acciona planira prvi plutajući vjetroagregat u Španjolskim vodama E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 08 Svibanj 2012 22:34

Acciona je objavila planove za postavljanje svojeg 1,5 MW vjetroagregata na plutajuću platformu u Španjolskim vodama iduće godine.

Acciona je predvodnik projekta vrijednog 19,8 milijuna eura u kojem sudjeluje 18 tvrtki iz 8 Europskih zemalja. Projekt je dio HiPR Wind programa za istraživanje i razvoj, te na taj način dobija 60% financiranja, odnosno 11 milijuna eura. Projekt će djelomično nadgledati pioniri plutajućih vjetroagregata sa Norveškog sveučilišta znanosti i tehnologije.

Platforma Bimep (Biscay Marine Energy Platform) će se nalaziti 1,7 kilometara od općine Basque u vodama dubine 50 metara, te će najvjerojatnije biti prvi plutajući vjetroagregat u Španjolskim vodama.

Vjetroagregat snage 1,5 MW na 60 metarskom stupom će biti postavljen na trokutastu strukturu, pri čemu je svaki kut udaljen 30 metara, a kutovi će stajati na 20 m dugačkim čunjastim cijevima. Accioni u projektiranju pomaže Španjolska grupacija Navantia. Navantia surađuje i sa Gamesom i Alstomom na plutajućim vjetroagregatima.

Izvor: www.windopowermonthly.com

Tags:     vjetoagregat      plutajući      acciona      španjolska      gamesa      alstom      navantia
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?