Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Južnoafrička Republika odobrila 1 GW solarnih elektrana i vjetroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 22 Svibanj 2012 16:19

Održana je nova runda tendera za obnovljive izvore energije u Južnoafričkoj Republici pri čemu je Vestas ponovno najveći dobitnik.

Jučer je Ministar Energetike JAR-e, Dipuo Peters, predstavio preferirane ponuditelje za 19 novih energetskih projekata ukupne snage 1.044 MW koji se sastoje od hidroelektrana, solara i vjetroelektrana.

Vestas je objavio da je pobijedio na tenderu za pet projekata čime su dobili posao za izgradnju 297 MW od 562 MW planiranih vjetroelektrana. Južnoafrička Republika planira izgraditi više od 3,5 GW OIE do 2016. kako bi se smanjila ovisnost zemlje o uvoznom ugljenu.

Ukupna investicija u sve projekte bi trebala iznositi oko 7,6 milijardi funti, a mnogo od tih projekata u sebi sadržavaju planove za zapošljavanje lokalnog stanovništva ili davanje udjela u projektu lokalnoj zajednici. Ponuđači sada moraju do kraja godine dokazati komercijalnu isplativost projekata, a ako to ne postignu onda im se isti oduzimaju. Za ovu zadnju rundu je stiglo 79 ponuda, pri čemu je 51 ponuda bila u skladu s kriterijima.

Peters je također upozorio da se ponuđačima iz prošle runde od 1.416 MW neće pružiti dodatna fleksibilnost ako ne osiguraju financiranje projektima do kraja lipnja ove godine.

Izvor: www.businessgreen.com

Tags:     južnoafrička republika      projekti      solar      vjetroelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?