Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vlada UK odgađa odluku o poticajima E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 18 Srpanj 2012 12:03

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva odgodila je vrlo važnu odluku o razini poticaja za energiju vjetra kroz mehanizam potpore Renewables Obligation (RO).

PoticajiTakve odluke obično se objavljuju u Parlamentu, no s obzirom da su započele ljetne stanke trenutno je isto nemoguće učiniti. Odjel za energetiku i klimatske promijene (DECC) potvrdio je zakašnjenje, no nije objavio razlog.

Detalji prijedloga u završnoj su fazi i uskoro će biti objavljeni, izjavio je glasnogovornik odjela, nadodavši da postoji mogućnost da odluka bude donešena tijekom ljeta. Ovakva odluka od značajne je važnosti za investitore, pa ukoliko bude potrebno biti će objavljena bez izlaska pred Parlament.

Prošlog listopada DECC jer predložio smanjenje RO-a za 10 % za energiju vjetra na kopnu, no razina RO-a, posebice za energiju vjetra na kopnu u poslijednjih nekoliko mjeseci usko je vezana uz politiku.

U veljači ove godine konzervativna stranka zatražila je od premijera Davida Camerona dodatno smanjenje poticaja za energiju vjetra na kopnu, a kancelar George Osborne razmatrao je smanjenje od čak 25%.

Maf Smith, zamjenik izvršnog direktora u RenewableUK, smatra da ne postoji razlog za dodatna smanjenja, a svako daljnje odgađanje donošenja odluka imati će utjecaj na pouzdanje investitora i sam razvoj energije vjetra.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com/

Tags:     UK      poticaji      RO      DECC      potpora
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?