Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Smjernice za izradu studija utjecaja na okoliš za vjetroelektrane E-mail
Autor Edo Jerkić   
Četvrtak, 04 Studeni 2010 10:51

Ministarstvo Zaštite Okoliša, Prostornog Uređenja i Graditeljstva je na svojim web stranicama objavilo "Smjernice za izradu studija utjecaja na okoliš za zahvate vjetroelektrana" kojima se konačno definira opseg i sadržaj takvih studija, a u skladu s tehnologijom za koju su vezane.

Dosada je u MZOPUG-a odrađeno 36 postupaka ocjene studija utjecaja na okoliš za vjetroelektrane, te se ovim dokumentnom želi olakšati daljnja izrada studija utjecaja na okoliš i povećati kvaliteta istih. Svi zainteresirani su pozvani da svoje prijedloge, primjedbe i mišljenja upute u Ministarstvo na adresu Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Ulica Republike Austrije 20, 10 000 Zagreb ili e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript najkasnije do 03. prosinca 2010. godine.

Smjernice se mogu naći na stranicama ministarstva u pdf formatu: LINK.

Ovim dokumentom bi se trebala standardizirati izrada studija utjecaja na okoliš za vjetroelektrane, te ubrzati cijeli postupak. U dosadašnjoj praksi se vrlo često dešavalo da su u novim studijama uvijek bili traženi novi podatci sukladno novim saznanjima o samoj tehnologiji, te je često bilo nejasno što se i kako treba odraditi da bi se zadovoljili traženi kriteriji.

Ovo bi mogao biti jedan mali, ali bitan korak prema ubrzavanju procesa izdavanja dozvola za vjetroelektrane, te implementaciji istih.

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?