Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Projektanti lasera imaju korist od proizvođača lopatica vjetroagergata E-mail
Autor Leo Jerkić   
Nedjelja, 20 Veljača 2011 19:28

Koristeći iskustvo iz zrakoplovne industrije, LAP GmbH Laser Applikationen sada pomaže proizvođačima lopatica da povećaju točnost izrade, a smanje troškove. Axel Rieckmann, prodavač iz LAP-a je objasnio korištenje laserske opreme kompanije, koju je Njemački Lloyd certificirao za korištenje u proizvodnji lopatica vjetroagregata.

Sustavi lasera prikazuju točke, linije, križeve ili bilo koji drugi oblik na praktički svakoj površini koja se skalira na CAD podacima, te time zamjenjuje fizičke uzorke i opremu za mjerenje. LAP daje softver i projektore za 2D i 3D aplikacije.


Slika 1: Vjetroagregat, izvor: www.renewableenergyfocus.com

Korištenjem laserske opreme jednostavnije je ručno podešavanje, a smanjuju se i pogreške. Dodatno, promjene u dizajnu se mogu jednostavno ukomponirati, i nije potrebno raditi nove fizičke uzorke; samo se promjene podaci projekcije.

Prednosti laserskih sustava je veća kvaliteta, kraće vrijeme postavljanja, i manji troškovi razvoja.

Sama oprema se može koristiti u nekoliko procesa koji uključuju: spajanje dijelova, stavljanje slojeva na materijal, pozicioniranje i poravnanje dijelova, prikaz koraka rada ili pomaganje drugim radovima davanjem vizualne pomoći.

Najvažnije mjesto korištenja lasera su visoko performansna ugljična vlakna za auto i avionsku industriju, ali se koriste i u procesiranju drva, tekstilno industriji i industriji guma, kao i u proizvodnji lopatica za vjetroagregate.

Način rada:

Korištenjem laserske opreme, laserska zraka se skreće u x i y smjeru pomoću dva oscilirajuća zrcala, koja prate potrebni oblik. Zrcalni motori (galvanometri) su optimizirani za najveće brzine i točnosti, a gibanje im kontrolira digitalni procesor. Sa udaljenosti od četiri metra površina ima točnost od +/- 0,5 mm.


Slika 2: Prikaz LAP-a, izvor: www.renewableenergyfocus.com

Oblik se šalje do sustava kao CAD podatak, odakle digitalni procesor stvara kontrolne signale koji koriste galvanometri.  LAP je jedini proizvođač koji koristi digitalne algoritme za kontrolu galvanometra, te nema nikakvih otklona, čime se postiže povećana stabilnost. Sustav ima automatizirane procese sigurnosti, kao što je „TargetCheck“ koja provjerava poziciju referentnih točaka kako bi osigurao točnu kalibraciju sustava.

LAP ima PRO-SOFT 3D softver koji kontrolira cijeli proces rada, te korisnike vodi korak po korak kroz sve procese. Laseri se najčešće postavljaju na stropu ili na nosaču. Jednostavan i kompaktan dizajn omogućava laganu integraciju u postojeće sustave, s time da su sutavi hermetički zatvoreni da spriječe onečišćenje lasera i galavanometra.


Dodavanje boja, kompoziti, korištenje u zrakoplovnoj industriji:

LAP je jedini proizvođač lasera koji paralelno može prikazivati tri boje (crvenu/žutu/zelenu) odjednom. To se može iskoristiti na razne načine, kao recimo da se s razlčitim bojama istaknu specijalna područja, ili se bojama mogu označiti slojevi koji su već završeni, a drugom bojom idući sloj, ili neko specijalno područje. Ovisno o površini može se izabrati boja koja daje najbolji kontrast na njoj.


Slika 3: Boje LAP-a, izvor: www.renewableenergyfocus.com

Kompozitni materijali se sve više i više koriste, a sastoje se od više slojeva koji se stavljaju jedni na druge, te ne nužno ravnomjerno nego na različitim područjima može biti različiti broj slojeva. Sa laserskim sustavima, CAD podaci olakšavaju primjenu pogotovo pri promjeni u projektiranju jer se moraju samo promijeniti podaci u CAD sustavu, dakle u softveru. Ta tehnika štedi novac i vrijeme, jer nije potrebno ručno mijenjati nacrt i nisu potrebna ručna mjerenja efekata promjena. Još jedan bonus je da se pozicija slojeva može provjeriti laserski te se tako može spriječiti krivo postavljanje pojedinih slojeva vrlo rano u proizvodnji.

Laserski sustavi za projiciranje se naveliko koriste u zrakoplovnoj industriji zbog velikog udjela kompozitnih materijala u modernim zrakoplovima. Nedavno ja Airbus naručio čak 220 laserskih sustava od LAP-a za proizvodnju kompozitnih dijelova za dovod goriva, krila i rep novog Airbus A350 XWB zrakoplova. Airbus kani instalirati tu lasersku opremu u svojim tvornicama u Njemačkoj, Španjolskoj i Francuskoj.

Lopatice vjetroagregata i povrat investicije:

Slično zrakoplovnoj industriji, kompozitni materijali su jako bitni u proizvodnji lopatica vjetroagergata. Za lopatice duljine od 65 metara na više LAP nudi „Multi-Head“ sustav, sa nekoliko projektora koji se preklapaju te prekrivaju cijelu površinu lopatice. Sa milimetarskom preciznošću i još većim brojem provjera, oni osiguravaju da su svi dijelovi u slojevima na svom mjestu.


Slika 4: Slojevi LAP-a, izvor: www.renewableenergyfocus.com

LAP-ov softver sa OptoGroup mogućnošću podržava sve moguće kombinacije instaliranih projektora i područja rada. Svaki tim koji radi ima svoj ekran na kojem može vidjeti šta radi, neovisno o svim drugim timovima, te time ubrzati rad i optimizirati proizvodnju.

LAP laserski sustavi su mali, lagani za korištenje i raznovrsni, te povećavaju brzinu proizvodnje i do 100%, a povrat investicije im zato zna biti već tokom prve godine korištenja. Zbog tih i drugih prednosti se takvi sustavi sve više uključuju u proizvodne procese za lopatice vjetroagregata.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     vjetroagregat      vjetroelektrana      lopatice      laseri      lap
Index članka
Projektanti lasera imaju korist od proizvođača lopatica vjetroagergata
#2
Sve stranice
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?