Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Najveća azijska vjetroelektrana Dabancheng E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 15 Ožujak 2012 01:44

Vjetroelektrana Dabancheng se gradila više od 20 godina, te se sastoji od više od 300 vjetroagregata čija se snaga kreće od 20 kW do 3 MW, a ukupna snaga danas joj je 500 MW.

Vjetroelektranu Dabancheng je zamislio Wang Wenqui još početkom 1980-ih, i njegov cilj je bio napraviti od Kine prijestolnicu za vjetar u gradu Dabanchengu. U početku su ga svi ismijavali zbog te ideje, ali trideset godina kasnije Dabancheng je središte velike vjetroelektrana koja ima preko 300 vjetroagregata, a rasprostire se na nekih 80-ak kilometara. Sama vjetroelektrana je smještena na sjeverozapadu Kineske autonomne regije Xinjiang Ugyur između glavnog grada regije Urumqija i Turpan Basina.

Prva dva vjetroagregata je Wenqui uvezao iz Danske još u studenom 1986., a idućih 13 je stiglo u listopadu 1989. uz pomoć donacije Danske vlade u iznosu od 3,2 milijuna dolara. Od 300 vjetroagregata u funkciji na lokaciji, dio je domaće proizvodnje, a dio strane. Zadnji vjetroagregati su na lokaciji postavljeni prije 9 godina.

Proizvođač vjetroagregata Goldwind ima svoju bazu u Urumqiju te je testirao neke svoje vjetroagregate na lokaciji vjetroelektrane Dabancheng. Operator vjetroelektrane je Xinjiang Tianfend Wind Power Co. Ltd.

Izvor: www.energydigital.com, www.guardian.co.uk, www.evwind.es

Tags:     vjetroelektrana      vjetroagregat      dabancheng      goldwind      danska      kina      wenqui      urumqi
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?