Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Vjetroelektrana Jelinak u probnom pogonu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 26 Siječanj 2013 01:01

Acciona Energy je objavila da je njihova vjetroelektrana Jelinak koja koristi 20 Accioninih 1,5 MW vjetroagregata ušla u probni pogon.

Vjetroelektrana se nalazi u Splitsko-dalmatinskoj županiji na području općina Marina i Seget, te bi godišnje trebala proizvoditi 81 milijun kWh električne energije, što je dovoljno za opskrbu 30.000 kućanstava. Godišnja ušteda CO2 bi pak trebala biti 77.841 tonu.

Ovo je prva Accionina vjetroelektrana u Hrvatskoj, koja ima postrojenja u pogonu u 14 različitih država te postrojenja u visokoj fazi razvoja u još pet država. Sam projekt Jelinak je razvio E.H.N. d.o.o. koji je dio Acciona Energie, a koji je projekt razvijao skoro deset godina. Gradnja projekta je trajala od ožujka do kraja studenog, a osim samih vjetroagregata je izgrađena i 110 kV trafostanica.

Radove na vjetroelektrani je izvodio konzorcij od četiri tvrtke, i to Energo Oprema d.o.o. kao nositelj konzorcija i isporučitelj opreme, Innecto d.o.o. za građevinski dio radova, Tromont d.o.o. za instalaterske radove i elektromontažu te Adriacink Transport d.o.o. za transport vjetroagregata.

Izvor: www.acciona-energia.com

Tags:     vjetroelektrana      jelinak      probni pogon      acciona energy      električna energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?