Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Vestas isporučuje vjetroagregate za vjetroelektranu Zelengrad-Obrovac E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 13 Lipanj 2013 11:21

Vestas je na svojim službenim stranicama objavio da su dobili obvezujuću narudžbu za 42 MW vjetroagregata od tvrtke Eko – Energija d.o.o.

Radi se o narudžbi vjetroagregata za projekt vjetroelektrane Zelengrad – Obrovac čija je ukupna instalirana predviđena snaga 42 MW. Sam projekt se nalazi u kvoti HEP-a za priključenje na elektroenergetsku mrežu.

Za projekt se isporučuje 14 V90-3.0 MW vjetroagregata, a prema Vestasu prva isporuka se planira u prvom kvartalu iduće godine, dok bi u pogon vjetroelektrana trebala ući u drugom kvartalu 2014. Elektrana bi trebala proizvoditi više od 110.000 MWh električne energije godišnje, što će biti dovoljno za opskrbu 31.000 kućanstava u Hrvatskoj. Isto tako će se njome uštedjeti ispuštanje 35.000 tona emisija ugljičnog-dioksida godišnje.

Eko Energija d.o.o. je u potpunosti u vlasništvu tvrtke EnerCap Power Funds kojom pak upravlja tvrtka EnerCap Capital Partners. Ovo je prva vjetroelektrana u Hrvatskoj za EnerCap, te prva njihova investicija u Hrvatsku općenito. Ovo je također drugi put u kratkom roku da fond koriste Vestasove vjetroagregate, nakon projekta u Scieki, Poljskoj.

Sam ugovor uključuje isporuku, postavljanje i puštanje u pogon vjetroagregata sa VestasOnline Business SCADA rješenjem kao i sedmogodišnjim sevisnim ugovorom prema AOM4000 servisnom paketu.

Izvor: www.vestas.com

Tags:     vestas      hrvatska      zelengrad      obrovac      vjetroelektrana      vjetroagregat      eko-energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?