Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Po drugi puta ove godine ažurirana lista za priključak vjetroelektrana na elektroenergetsku mrežu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 16 Svibanj 2014 06:04

Hrvatski operator prijenosnog sustava (HOPS d.o.o.) je drugi puta ove godine ažurirao lisu vjetroelektrana za priključak na svoju elektroenergetsku mrežu.

Prema najnovijem popisu je u pogonu i dalje 254,45 MW vjetroelektrana, ali je u pokusni rad ušla još jedna vjetroelektrana i to Zelengrad-Obrovac snage 42 MW. Ukupno je trenutno u pokusnom radu čak 85 MW vjetroelektrana.

Osim toga je na popisu vjetroelektrana za priključenje na elektroenergetsku mrežu koje ulaze u kvotu dodana vjetroelektrana Rudine snage 35 MW, te ih sada na listi ima ukupno 81,5 MW. Na popisu vjetroelektrana koje imaju ugovor o priključenju, ali nisu u kvoti ih ima 109 MW.

Ukupna iskorištena snaga od dozvoljene kvote (koja je 400 MW) je sa Rudinama sada 420,95 MW. HOPS trenutno radi na daljnjim mogućnostima proširenja kvote i za druge vjetroelektrane koje imaju potpisan ugovor o otkupu električne energije.

S obzirom da su ishođene sve dozvole za VE Rudine, kao da je za istu osigurano i financiranje IFC-a (dio Svjetske banke) očekuje se i skori početak izgradnje ove vjetroelektrane koja se nalazi na području Dubrovačko neretvanske županije.

 

Izvor: www.hops.hr

Tags:     Hrvatski operator prijenosnog sustava      vjetroelektrane      priključak      rudine      zelengrad-obrovac
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?