Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Dalekovod - Vjetroelektrana ZD6 u testnom pogonu E-mail
Autor Edo Jerkić   
Četvrtak, 11 Studeni 2010 22:18

Ovaj tjedan je Dalekovod na 9. CIGRE savjetovanju koje se održalo u Zadru prezentirao svoju prvu vjetroelektranu ZD6 na lokaciji Velika Popina. Vjetroelektrana je izgrađena, te se trenutno nalazi u testnom pogonu.

vjetroagregat

Da podsjetimo, vjetroelektrana se sastoji od četiri Siemensova vjetroagregata ukupne snage 9,2 MW. Izgradnja je počela tokom ljeta, a puštanje u pogon se očekuje uskoro.

Time će to postati peta vjetroelektrana u Hrvatskoj u pogonu, a ukupna instalirana snaga vjetroelektrana će se popeti na blizu 80 MW.

Tags:     vjetroelektrana ZD6      Velika popina      Dalekovod      Siemens
 
Komentari (4)
Prijava za održavanje
4Nedjelja, 31 Ožujak 2019 00:14
Hrvoje Bošković
Poštovani završio sa fakultet strojarstva i brodogradnje, imao sam za diplomski rad način rada vjetroturbina, za vrijeme studija radio sam prezentacije o vjetruturbinama i seminarske radove. Jako sam zainteresiran za ovu vrstu posla, motiviran sam i mobilan sam. Ako se zainteresirani za mene stojim vam na usluzi. S poštovanjem Hrvoje Bošković
Prijava za održavanje
3Nedjelja, 31 Ožujak 2019 00:12
Hrvoje Bošković
Poštovani završio sa fakultet strojarstva i brodogradnje, imao sam ua dipčomski rad način rada vjetroturbina, za vrijeme studija radio sam prezentacije o vjetruturbina i seminarske radove. Jako sam zainteresiran za ovau vrstu posla, motiviran sam i mobilan sam. Ako se zainteresirani za mene stojim vam na usluzi. S poštovanjem Hrvoje Bošković
odgovor
2Srijeda, 22 Prosinac 2010 12:30
E J
Ideja je svakako na dobrom tragu. Ako imate volje otvorite temu na forumu, ili se javiti na mail. Možda vam možemo pomoći u promociji vašeg proizvoda i realizaciji istoga?

LP,
Edo
Moji VjetroSolari
1Utorak, 21 Prosinac 2010 15:31
Marijan Pollak
Izumio sam spoj Vjetroelektrana i Solarnih elektrana koje mogu proizvesti struju za 10 Eura po MWh, iz slabijeg vjetra (5m/sek.), koje netrebaju stati sa radom pri jakom vjetru samo proizvedu više struje, ne trebaju struju za svoj rad i imaju nultu stopu korištenja zemljišta zadi ugrađenih staklenika. Višak struje se pretvori u toplinu i pohranjuje u toplinskom spremištu Solarnog dijela, te se može koristiti po potrebi, 24/365, a u špicama potrošnje se može proizvesti i duplo više struje :-))

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?