Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Kompanija Vat energija gradi vjetroelektranu ukupne vrijednosti 60 milijuna eura E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 28 Veljača 2012 09:50

Krajem prošlog tjedana potpisan je ugovor prema kojem će kompanija Vat energija graditi vjetroelektranu u vrijednosti 60 milijuna eura. Vjetroelekrana će se nalaziti na lokaciji Nikine vode-Popadija-Plavna u Srbiji.

Vjetroelektrane.comRiječ je lokaciji sa povoljnim potencijalom energije vjetra na kojoj će biti postavljeno 18 vjetroagregata ukupne snage 60 MW.

Vat energija se ugovorom s općinom obvezala na angažiranje lokalnih građevinskih tvrtki i radnika u svim poslovima izgradnje, a predsjednik kompanije, Božidar Skaramuca, izrazio je zadovoljstvo suradnjom s lokalnom samoupravom i povoljnim zakonodavstvom za izgradnju vjetroelektrana.

Početak izgradnje vjetroelektrane trenutno ovisi o administrativnim procedurama, a investitor mora započeti izgradnju u slijedeće dvije godine, s time da u prvoj godini mora izvršiti najmanje 10% planiranih investicija.

Ugovorom s općinom Negotina dogovoren je iznos od 1,5% naknade od ostvarene proizvodnje električne energije, ili drugi iznos naknade koji određuje nadležna državna institucija.

 

http://www.ekapija.com

Tags:     Vat energija      Srbija      investicije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?